Jordanien- Amman- dag 2 (döda havet)

Jordanien- Amman (Döda havet)
2 juni

Vi vaknade kring åtta för att träffa Slim (det vill säga vår oerhört överviktiga taxichaufför som skulle köra oss under dagen). Vi blev även bjudna på det sötaste te jag någonsin smakat och innan det bar av så fick jag smeknamnet "quietland" av hotellägaren, efter som att jag var så tyst hela tiden.
Stopp ett var mount Nebo (himmelsberget). Det vill säga det berget där Moses stod och tittade ut över der "heliga landet" som han givit till sitt folk men som han aldrig skulle få gå i land till. Oklart är om Moses är begraven under berget, på berget eller om kroppen togs därifrån.
Vi tog underbara kort innan vi drog oss vidare.

Från Mount Nebo kunde men se vårt slutgiltiga mål - Döda havet.
Vi valde den stranden då vi fick betala lite pengar men då fick vi lera och pooler till det.
Vattnet i havet är itne abra salt. Det är så salt så att du itne kan simma i vattnet, efter som att rumpan och benen flyter upp. Inte heller kan du vända dig om.
Det var så oerhört cool upplevese som du helt klart bör skriva på din "att göra innan jag dör lista". Jag och Aleks smetade in oss i lera och sedan stekte vi på stranden.
Resten av dagen bestod av kliande i ögon (pga saltet) och att bära omkring på tugna sjalar som hade fått med sig ett helt saltkar efter som att vi hade badat med dom.
Som souvenir plockade vi med oss var sin sten och efter lit resonemang så kom vi fram till att om man slickade på den så smakade den salt (inte föra tt vi på något sätt prövade(A)).

Kvällen skulle bestå av en god middag och sedan en liten tupplur innan vi tog oss ut till flygplatsen för att där åka med de andra svenskarna till Petra och koferensen. Men sedan bestämdes det att vi skulle åka så fort som möjligt. Så vi stressade in till stan och åt på en Italiensk restaurang för att sedan skynda oss till hotellet.
På hotellet visade det sig i sin tur att det inte skulle gå att frakta oss till Petra den kvällen efter som att sista bussen hade gått. Så vi skulle, åter igen, åka med nattbussen.
Vi gick ner på marknaden och köpte en massa olika saker för att sedan klockan tio gå tillbaka för att få lite sömn.
På hotellet visar det sig att vi inte alls ska ta nattbussen, snarare morgonbussen klockan 07.00 am....

Hur som helst så löste det sig ju tillslut.


CItat från 1 juni
Jag: Tror ni bikinin blir jätte blekt om man dödar i badahavet?

Och en annan rolig sak var att araberna verkligen försöjte prata arabiska med stackars Aleks.
Och en tredje rolig sak var när vi gick förbi en kiosk och killarna började skrika och hoppa när dom såg oss. Sedan gick några tjejer förbi och tittade på oss och  sa "WOW".



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0